alla kategorier
Branschnyheter

Hem> Nyheter > Branschnyheter

Milstolpe för BYD när produktionen av nya energifordon når 5m

Tid: 2023-08-28Träffar: 32

1

Den femmiljonte NEV - en Denza N5 SUV - rullade av produktionslinjen för den kinesiska nya energifordonstillverkaren BYD på onsdagen i Shenzhen, Guangdong-provinsen, vilket gör den till den första biltillverkaren att nå milstolpen över hela världen.

BYD:s ordförande Wang Chuanfu sa att det inte bara är en milstolpe för BYD, utan ett bevis på den positiva och uppåtgående utvecklingen av kinesiska varumärken, som har bemästrat kärnteknologier och kommer att ha betydande potential i transformationen av NEV.

För närvarande är Kina världsledande inom NEV-försäljning. Mer än 60 procent av NEVs globalt produceras och säljs i Kina. Kinesiska NEV-patent står för 70 procent av den globala totalen och Kina levererar mer än 63 procent av världens elfordonsbatterier.

År 2025 beräknas NEV-bilar stå för 60 procent av den totala fordonsförsäljningen i Kina, och populariteten för sådana fordon kan tillåta kinesiska märken att ta en inhemsk marknadsandel på 70 procent samma år, upp från 50 procent 2022, Wang sa.

Som en av de tidigaste drivarna av NEVs har BYD fokuserat på sektorn i två decennier och äntligen sett den snabba utvecklingen av branschen.

Dess första NEV-modell presenterades 2008 och det tog BYD 13 år att producera en miljon NEV. Det tog sedan 18 månader för dess kumulativa försäljning att nå tre miljoner och ytterligare nio månader för siffran att nå milstolpen på 5 miljoner, enligt BYD.

Sedan mars 2022 slutade BYD produktionen av rena förbränningsmotormodeller. Dess NEV-försäljning nådde 1.86 miljoner enheter det året, och rankades först bland globala biltillverkare.

Momentumet fortsatte under 2023. Dess försäljning uppgick till 1.52 miljoner enheter från januari till juli, vilket ökade med 88.81 procent jämfört med föregående år. Bland dem levererades cirka 92,400 2022 enheter utomlands, vilket överträffade den totala försäljningen utomlands under hela XNUMX.

Företaget har utökat sin globala närvaro sedan 2010. Dess elektriska kollektivtrafiklösningar finns nu i över 400 städer i mer än 70 länder.

Dess passagerarbilar har också gjort ett märke i mer än 54 länder med Atto 3, en av dess välkända stadsjeepar, som har lett NEV-försäljningen i Thailand, Israel och Singapore under flera månader.

I ett betydande drag i juli tillkännagav BYD planer på tre nya fabriker i Brasilien, vilket förstärkte dess roll som en drivande kraft i branschen.

Sådana prestationer tillskrivs främst BYD:s engagemang för teknisk innovation och betydande investeringar i forskning och utveckling, enligt Wang.

Från och med 2002 investerade BYD kraftigt i batteriteknologi och började forskning och utveckling av hybridteknologi 2003, med ackumulerade investeringar på cirka 100 miljarder yuan (13.88 miljarder USD). Till och med 2019 när nettovinsten bara var 1.6 miljarder yuan, investerade BYD 8.4 miljarder yuan i teknisk FoU, sa Wang.

Från och med nu har BYD 11 forskningsinstitut med mer än 90,000 19 FoU-proffs. Bolaget lämnar in 15 patentansökningar och beviljas i genomsnitt XNUMX patentbehörigheter per arbetsdag. Dess viktigaste innovationer inkluderar bladbatteriet och DM-i superhybridsystem.

Heta kategorier